Over RW

Roosenstein Wolke is één van de oudste familiebedrijven in Nederland. In 1886 begon Johannes Hildebrandus Roosenstein zijn zaak in 'Zeilpetten en Heerenmodes' aan de Suupmarkt in Sneek. Hij had het ambacht van pettenmaken geleerd van de gerenommeerde pettenmaker Adam Zelle, de man die misschien nog wel beroemder is als de vader van Mata Hari. De kennis en ervaring gingen binnen de familie Roosenstein over van vader op zoon, daarna van vader op dochter en de pettenmakerij groeide uit tot een groothandel in authentieke maritieme kleding, geleid met passie en oog voor innovatie. Nu verkoopt de jongste generatie RW via de webwinkel.

Collecties
RW heeft drie collecties: de basiscollectie RW Authentiek en een wisselende, eigentijdse zomer- en wintercollectie. De kleding van alle collecties wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals wol en katoen en wordt verwerkt op authentieke wijze of volgens de nieuwste technieken. 

RW Authentiek
In de RW Authentiek Collectie vindt u verscheidene klassiekers, elk met hun eigen historische verhaal. Kledingstukken en accessoires die al decennia lang hun oerdegelijke kwaliteit en tijdloze waarde hebben bewezen. Een paar voorbeelden: de Rooscap (de authentiek Friese schipperspet), de Friese Schipperstrui, de Dempsey Pullover, de origineel Engelse schapenwollen "British Wool" en de standvastige zeemansmuts.
Gemaakt van van oudsher eerlijke materialen, met een flinke vleug nostalgie. En door hun betrouwbare hoogwaardige kwaliteit hebben ze dan ook een vaste plaats in de RW collectie.

Wintercollectie 2017
Winter, warm, wol.........Voor wie sportieve, comfortabele kleding wil dragen. De bekende RW kwaliteit is verwerkt in een stoere, warme wintercollectie. Het resultaat voor deze winter: eigentijdse dames- en herenbasics met truien, vesten, cabans en accessoires. Heerlijk om te dragen en verkrijgbaar in de maten S tot en met 3XL.

Zomercollectie 2017
Als een frisse bries......Voor wie modieuze nautische kleding wil dragen, zonder in te leveren op draagcomfort en kwaliteit. Roosenstein Wolke vertaalt de bekende RW kwaliteit in een frisse seizoenscollectie. Het resultaat voor zomer 2017: eigentijdse dames- en herenbasics met polo’s, shirts, jurkjes en katoenen zomertruien en -vesten. Heerlijk om te dragen en verkrijgbaar in de maten S tot en met 3XL.

Kijk voor meer informatie op www.roosensteinwolke.nl


 

 

 


ZILT ONLINE © 2018 | powered by F23D